Vokiečių kalbos diena „Ö kaip vokiškai? – Deutsch macht Spaß!“

Jau ketvirtus metus visoje Lietuvoje spalio mėnesį vyksta Vokiečių kalbos dienos „Ö kaip vokiškai?“. Šiais metais šie renginiai vyko spalio 14-20 d.

„Aušros“ pagrindinėje mokykloje visą savaitę vyko kitokios vokiečių kalbos pamokos: žaisdami, dainuodami, atlikdami įvairias užduotis žodyno bei gramatikos įtvirtinimui, krašto pažinimui, mokiniai linksmai pažvelgė į vokiečių kalbą, o taip pat turėjo progą sužinoti apie šios užsienio kalbos žinių teikiamą pranašumą darbo rinkoje, jos svarbą planuojant studijas užsienyje (jos Vokietijoje nemokamos), o kalbant apie turizmo sektorių – ne tik Lietuvoje, tačiau jau ir Biržuose, remiantis TIC informacija, sulaukiame nemažai turistų iš Vokietijos.

Spalio 17 d. į baigiamąjį renginį Kaštonų pagrindinėje mokykloje susirinko visų miesto mokyklų 6 – 8 kl. mokinių komandos. Užduotis renginiui ruošė „Saulės“ gimnazijos mokiniai. Komandos išsiskirstė po stoteles. Mokiniai skubėjo kuo greičiau ir geriau atlikti įvairiausias užduotis, surinkti kuo daugiau taškų. Buvo linksma, triukšminga, pirmoji valanda, skirta stotelėms, prabėgo labai greitai. Po jų sekė interaktyvus žinių apie Vokietiją, jos prekinius ženklus, geografiją, istoriją, žymias asmenybes patikrinimas… Sveikiname 6 klasės komandą, užėmusią 2 vietą šeštų klasių mokinių tarpe, bei 7 ir 8 kl. komandas, užėmusias 3 vietą 7-8 kl. tarpe.

Linksmai ir naudingai praleidome laiką, o ir pralaimėjusių nebuvo – dovanų ir saldžių prizų užteko visiems…

Vokiečių k. mokytoja metodininkė Žaneta Šležienė

[gallery link="file" size="large" ids="10917,10918,10919,10920,10922,10921"]]]>