1a klasės mokiniai mokosi plaukti

Anot Grifito universitete (Australija) atlikto mokslinio tyrimo, vaikai, kurie užsiima plaukimu, yra protingesni nei tie, kurie neužsiima. Kuo anksčiau mažyliai pradeda lankyti šias pamokas, tuo greičiau vystosi jų smegenys, nes plaukiant jos dirba intensyviau.

1a klasės mokinio Majaus Linkevičiaus tėveliai pakvietė visus Majaus klasės draugus kartu mokytis plaukti. Visą lapkričio mėnesį mokiniai kartu su tėveliais važiavo į Sodeliškius, mokėsi įveikti baimes, įgyti gyvybiškai svarbių plaukimo, laikymosi vandenyje ir saugaus elgesio prie vandens įgūdžių. Mažųjų mokymas plaukti kartu su tėvais – smagi ir naudinga veikla visai šeimai!

Plaukimas yra ne tik puiki fizinio lavinimo ir sveikatinimo priemonė, bet ir gyvybiškai svarbus įgūdis, mažinantis nelaimingų atsitikimų vandenyje riziką. Tai viena iš mažiausiai traumų sukelianti sporto šaka. Plaukimas stiprina visus kūno raumenis, gerina širdies veiklą, didina plaučių tūrį. Tai viena iš nedaugelio sporto šakų, kuria žmonės gali užsiimti visą savo gyvenimą. Plaukimas – tai įgūdis, kuris išliks naudingu visą gyvenimą.

 

Pradinių klasių mokytoja

metodininkė Asta Petrusevičienė