Užsienio kalbų viktorina

Gruodžio 17 d. „Aušros“ pagrindinės mokyklos užsienio kalbų mokytojai vėl kvietė rajono mokyklas į tradicinę užsienio kalbų viktoriną 7-9 klasių mokiniams. Šių metų viktorinos tema „Šventės“ derėjo prie prieššventinio laikotarpio dvasios ir nuotaikos. Viktorinoje dalyvavo 6-ios rajono mokinių komandos iš „Atžalyno“, Kaštonų, Nemunėlio Radviliškio pagrindinių mokyklų, Kratiškių mokyklos-daugiafunkcio centro, Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos bei „Aušros“ pagrindinės mokyklos.
Mokinių komandos, susidedančios iš 6-ių narių, savo pranašumą stengėsi įrodyti įveikdamos keturias užduotis. Atliekant pirmą užduotį, mokiniai turėjo išsiaiškinti, kokia paveikslėlyje pavaizduota šventė, prisiminti kuo daugiau informacijos apie ją ir dviem kalbomis pristatyti. Antrai užduočiai atlikti buvo skirtos tik 5 minutės, per kurias komandos turėjo užrašyti kuo daugiau angliškų ir rusiškų žodžių, susijusių su viktorinos tema. Smagiausia buvo atlikti trečiąją užduotį – kūrybinę. Sukurti skelbimą-kvietimą į šventę pagal duotus kriterijus ir pristatyti jį anglų ir rusų kalbomis. O atliekant ketvirtąją užduotį- testą internetu, teko sukaupti dėmesį ir pasitelkti žinias kiekvienam komandos nariui.
Džiaugiamės visų dalyvavusių komandų pasirodymais, žiniomis, išmone, kūrybiškumu, tačiau šį kartą akivaizdžiai nepralenkiama buvo komanda „VBSG“ iš Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos. Parodydami puikų komandinį darbą, šios mokyklos mokiniai pasižymėjo tikrai išskirtinėmis žiniomis ir kūrybiniais gebėjimais, todėl jiems atiteko pirmoji vieta. Mokinius ruošė užsienio kalbų mokytojos Marytė Martinkevičienė, Lilija Satkevičiūtė ir Audronė Štirvydienė. Mūsų mokyklos komanda „The Elves“, kuriai pasiruošti padėjo anglų k. mokytoja Ligita Štrėmienė ir rusų k. mokytoja Dalia Šinkevičienė, taip pat liko labai patenkinta, pelniusi antrąjį prizą, o trečioji vieta atiteko „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos komandai „ Christmas Elves“. Ruošiantis talkino mokytojos Sandra Trečiokienė ir Birutė Čimaškienė. Visos dalyvavusios komandos ir joms padėjusios pasiruošti mokytojos buvo apdovanotos diplomais ir padėkos raštais.
Dalyvaudami viktorinoje mokiniai ne tik smagiai praleido laiką, bet ir patobulino dalykines anglų ir rusų kalbų žinias, lavino kalbėjimo užsienio kalba įgūdžius bei ugdėsi bendrąsias mokėjimo mokytis, pažinimo, kūrybiškumo bei asmenines kompetencijas.

Užsienio kalbų metodikos grupės informacija