„Vienam dangaus riba, kitam – pradžia“

 

LMS Žiemos forumas 2020–XXIX Neeilinė Asamblėja

Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos mokinių savivaldos nariai sausio 24-26 dienomis dalyvavo Kaune vykusiame 2020 metų LMS (Lietuvos moksleivių sąjungos) žiemos forume-asamblėjoje, kurios metu mokyklų atstovai galėjo teikti pasiūlymus dėl transporto lengvatų mokiniams ir mažų mokyklų likimo, optimizuojant mokyklų tinklą. Forumo metu kiekvienas dalyvis turėjo teisę reikšti savo nuomonę bei teikti idėjas šioms problemoms spręsti.

Dalyvavome paskaitose, kurias vedė Justas Paulikas – „Turing School“ Kauno padalinio vadovas. Jis mums papasakojo apie  švietimo memą ir kaip jį panaudoti.  Arvidas Bendorius, kitaip Geležinė lapė, pasidalino savo patirtimi apie internetinio humoro kūrimą. Mykolo Romerio universiteto dėstytojas Juozas Valčiukas, buvęs teisingumo ministro patarėjas, teisės mokslų daktaras, papasakojo savo gyvenimo patyrimą siekiant svajonių darbo. Pasidalino mintimis apie bendruomeniškumą – kaip reikia dirbti komandoje, kaip įvykdyti komandos tikslą bei papasakojo apie komandinę dvasią.

Taip pat daugiau sužinojome apie projektą „Ž.E.M.Ė.“ – Žalių ekologiškų mokyklų erdvę. Galėjome išgirsti, ką kitos mokyklos yra padariusios, kad būtų ekologiškesnės.

Bendravome su kitų mokyklų atstovais, dalinomės pasakojimais apie mokyklas, projektus, organizuojamus renginius ir galimybes plėsti mokinių žinias.

Turėjome daug įvairių veiklų, dirbome grupėse, leidome laiką kartu.

 

Mokinių savivalda