Kuo svarbi vasario 22 diena skautams?

 

Kuo svarbi vasario 22 diena skautams? Kaip tik šią dieną, prieš 163-ejus metus, gimė būsimas skautijos įkūrėjas, todėl viso pasaulio skautai švenčia. Mūsų mokyklos jaunieji gamtos mylėtojai taip pat prisijungė prie šio reikšmingo skautijai renginio – buvome pakviesti į dviejų dienų stovyklą prie Panevėžio, kuri vyko Žaliojoje girioje.

Atvykus mus pasitiko karinių palapinių miestelis ir gausus būrys skautų ne tik iš Panevėžio regiono, bet ir iš Vilniaus bei Kauno. Vyresni skautai buvo pasidabinę uniforma bei įvairiausia atributika.

Pirmiausiai vyko rikiuotė bei raportai. Biržų skautus vedė bei raportavo skautė Smiltė, ji jau yra davusi įžadus ir su užduotimi susitvarkė puikiai. Pagerbę vėliavą, išsiskirstėme į įvairias veiklas: kas gamino gimtadienio tortą, kas darė kaukes, klausėsi apie misiją Sibire, vyresni skautai dalyvavo atvykusių karių paskaitose ir mokėsi šaudyti. Vakare laukė staigmena – Ornela ir Matas buvo pakviesti duoti vilkiukų įžadų, o pažengę skautai į savo tarpą priėmė Žygimantę. Smagu, nes dabar Biržų skautų gretos pasipildė dar trimis nariais, kurie davė įžadus ir visam gyvenimui tapo skautijos dalimi. Tikime, kad „Aušros“ mokyklos mokiniai ir toliau sulauks naujų, įžadus davusių ir kaklaraiščius dėvinčių, brolių ir sesių.

Kitą dieną, ryte, mus pasitiko mankšta, prausimasis prie šaltinėlio ir vyresniųjų skautų paruošti pusryčiai. Dar žaidėme, suvalgėme vilkiukų pagamintą gimtadienio tortą, žygiavome rikiuotėje. Po raportų pagerbėme nuleistą Panevėžio regiono skautų vėliavą, atsisveikinome ir išvykome namo. Bet mes grįšime į skautų stovyklas bei renginius ir mokysimės būti pilietiškais, mylėti gamtą ir savo artimą. Tad lauksime naujų skautiškų išvykų bei stovyklų.

Biržų skautų vadovas Elmaras Duderis