Technologijų vedliai

Technologijų vedliai – tai technologinės kūrybos mentorystės programa pradinių klasių mokytojams. Jos tikslas – stiprinti mokytojų pasitikėjimą technologijomis, ugdyti technologijų įgūdžius, suteikti nuolatinį turinį sėkmingam įgūdžių taikymui ir mokymui klasėje.

Vasario 22 d. Vilniuje, Martyno Mažvydo bibliotekoje, vyko atidarymo renginys, kuriame dalyvavome septynios mokytojos. Renginyje iš viso buvo 450 dalyvių. Susirinkusius pasveikino nacionalinės bibliotekos direktorius profesorius dr. Renaldas Gudauskas. Kalbėjo mokytoja Lina Danienė  tema – „4 mitai apie save, kurie trukdo džiaugtis gyvenimu“. Vėliau visi nusifotografavome ir po trumpos pertraukėlės skirstėmės į grupes, kurios buvo išskaidytos po įvairias bibliotekos erdves. Grupėse vyko susipažinimas su mentoriais ir technologinės dirbtuvės, kuriose atlikome kūrybines užduotis. Po to vyko ekskursija po biblioteką.

Tris mėnesius nuotoliniu būdu narstysime programavimo konceptus, virtualią realybę, dirbtinį intelektą bei kursime mobiliąsias programėles.

Pradinių klasių mokytojos Pranė ir Eglė