Projektas „Įgūdžių laboratorija“

 

Mūsų mokykla vasarą parengė ir laimėjo Biržų rajono savivaldybės jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų veiklos rėmimo programos projektą „Įgūdžių laboratorija“.

Projekto metu siekiama sukurti sąlygas, kuriose vaikai, gyvenantys skirtinguose socialiniuose kontekstuose ir patiriantys socialinę atskirtį, galėtų būti savimi, kurtų naujas idėjas Biržams, stiprintų savo asmenines savybes, ugdytųsi mokinių lyderystės įgūdžius neformaliajame ugdyme, įgytą patirtį taikytų kasdieniniame gyvenime.

Numatytoms projekto veikloms įgyvendinti subūrėme iniciatyvių mokinių grupę, dalyvavome praktiniuose mokymuose „Pažadink savo miegantį potencialą – išmok planuoti ir valdyti laiką“. Mokymus organizavo Biržų švietimo pagalbos tarnybos psichologė M. Bardzilauskaitė. Susitikimo metu mokiniai diskutavo apie laiko sąvoką. Vieniems laikas yra įvykio atskaitos taškas, kitiems –  einantis gyvenimas, jo akimirkos, tretiems  –  sausi pusryčiai. Dalyvaujantys atliko praktines užduotis –  rengė savo dienos pristatymą, mokėsi tinkamai planuoti savo laiką, remdamiesi abėcėlės raidėmis, siūlė idėjų turiningam laisvalaikiui.

Dėkojame projekto partneriams – Biržų ŠPT ir laukiame kitų smagių projekto veiklų, prasmingų susitikimų.