Europos kalbų diena

 

Rugsėjo 28 d. mokykloje buvo paminėta Europos kalbų diena – užsienio kalbų mokytojai organizavo netradicines pamokas. Ši diena švenčiama siekiant paskatinti žmones mokytis kalbų ir saugoti kalbų paveldą kaip svarbią kultūros dalį. Kalbų mokėjimas vienija žmones, leidžia pažinti kitas šalis ir jų kultūras, taip pat didina mokymosi galimybes bei motyvaciją.

Anglų kalbos pamokose vyresnių klasių mokiniai tikrino savo žinias apie kalbas, Europos Sąjungą, jos simbolius bei veikimo principus dalyvaudami interaktyvioje viktorinoje „European Day of Languages”, interaktyviame žaidime-viktorinoje “Jeopardy”. Tuo tarpu mažesnieji piešė įvairių šalių vėliavėles ir paruošė puikią parodą. Pradinių klasių mokiniai sužinojo, kad gyvūnai taip pat kalba įvairiomis kalbomis ir nupiešė daug kalbančių gyvūnėlių portretų.

Rusų kalbos pamokose mokiniai rašė žodį „AČIŪ“ įvairiausiomis kalbomis.

Labiausiai mokiniams įsiminę faktai, naujai sužinoti žodžiai buvo surašyti ant įvairiaspalvių lapų, kurie papuošė mokyklos koridorių.

Netradicinių pamokų tikslas – skatinti kalbų mokymosi įvairovę, ugdyti pagarbą visoms Europos kalboms bei tobulinti mokinių skaitmenines kompetencijas.