5-8 klasių mokinių išvyka

 

Spalio 2-3 dienomis grupė 5-8 klasių mokinių už labai gerą mokymąsi ir puikius rezultatus olimpiadose buvo pakviesti dalyvauti projekto „Mokykis, pažink, suprask“ dviejų dienų edukacinėje išvykoje į Telšius, Palangą, Klaipėdą.

Pirmąją dieną, kad kelionė autobusu neprailgtų, stabtelėjome mieste ant septynių kalvų, Meškų sostinėje – Telšiuose. Pasivaikščioję po Telšių senamiestį, Turgaus aikštėje matėme į dangų besiremiantį laikrodžio bokštą su didžiule juoda meška, pastebėjome ir kitų po miestą išsibarsčiusių meškų skulptūrų, patikėjome legenda, kurioje sakoma, kad jei patrinsite „Žemaitijos legendos“ meškutės nosį, jūsų svajonė tikrai išsipildys.

Toliau kelionę tęsėme į Klaipėdą. Apsistoję viešbutyje, vakarop išskubėjome į Palangą. Džiaugdamiesi nuostabiu rudenišku oru, pasivaikščiojome Basanavičiaus gatve, nuo Baltijos jūros tilto grožėjomės ramia jūra. Po dienos įspūdžių jėgas atgavome ir sveikatą stiprinome, mėgaudamiesi vandens ir pirčių pramogomis, didžiausiame poilsio ir sveikatinimo komplekse Vakarų Lietuvoje – „Atostogų parkas“.

Antrąją kelionės dieną, pailsėję ir sveikai papusryčiavę, lankėmės jūrų gamtos, istorijos pažinimo komplekse – Lietuvos jūrų muziejuje, apžiūrėjome ekspozicijas. Didelį įspūdį ir susižavėjimą visiems dalyviams paliko, vienų nuostabiausių gamtos kūrinių – delfinų, ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodymas. Vos delfinai pasirodė baseine, atrodė, kad visų širdys prisipildė džiaugsmo ir susižavėjimo.

Kelionės pabaigoje mūsų laukė dar viena staigmena – važiavimas pramoginiais kartingais didžiausiame kartodrome Žemaitijoje „Mėmel GP“. Mokiniai turėjo galimybę įvertinti savo drąsą ir išbandyti vairavimo įgūdžius 650 metrų ilgio specialios dangos trasoje. Kol vieni mokiniai važinėjo, kiti stebėjo viską iš viršaus, specialiai virš trasos įrengtoje poilsio zonoje.

Po dviejų kelionės dienų, grįždami namo, nesijautėme pavargę – patirti įspūdžiai, kai kam pirmą kartą gyvenime, nugalėjo nuovargį. Kaip gera buvo kelionės organizatorėms, važiuojant namo, girdėti penktokės mokinės žodžius: „Ačiū tau, mama, kad esu šitam pasauly ir galėjau dalyvauti šioje ekskursijoje“. Džiaugiamės sėkminga, pilna įspūdžių ir nuotaikinga išvyka!

Projekto „Mokykis, pažink, suprask“ veiklos vykdytos iš Biržų rajono savivaldybės Vaikų ir jaunimo socializacijos programai vykdyti skirtų lėšų.

 

 

L. Kėželienė,  R. Jablonskienė,  D. Šinkevičienė, A. Kregždienė