Projektas „Olimpinis mėnuo 2020“

 

Šiais mokslo metais mūsų mokyklos 1a, 1c, 2c ir 3c klasių mokiniai prisijungė prie respublikinio projekto „Olimpinis mėnuo 2020“. Visą spalio mėnesį  vykdėme įvairias veiklas,  žiūrėjome vaizdo reportažus, dalijomės informacija su tėveliais ir kolegomis sveikos gyvensenos temomis.

Kiekvieną savaitę pradinukai buvo mokomi svarbių sveikos gyvensenos komponentų, suskirstytų į keturias temas: fizinis aktyvumas, sveika mityba, emocinė sveikata ir kokybiškas poilsis.

Pirmą savaitę mokiniai su superherojumi Ąžuolu darė mankštas, su trenere Audrone šoko šiuolaikinius šokius. Pertraukėlių metu išbandė naujus žaidimus: „Stebuklingi žodžiai“, „Įsivaizduok, kad…“, „Popieriniai kamuoliukai“ ir kt.

Antrą savaitę su superherojumi Amiu mokėsi apie visavertį, sveikatai palankų maistą. Mokytojos skatino vaikus gerti vandenį, primindamos apie vandens svarbą – juk net iki 70% žmogaus organizmo sudaro vanduo. Vaikai namuose su šeima gamino sveikus patiekalus.

Trečią savaitę su superheroje Una mokėsi atpažinti, suprasti ir įvardinti emocijas. Mokiniai susidraugavo su emometru. Tai puiki priemonė pažinti ir įvardinti net 64 emocijas!

Ketvirtą savaitę su superheroje Luka per įvairias veiklas mokėsi kokybiškai pailsėti.

Kiekvieną savaitę mokinių laukdavo staigmena – laida su olimpiečiu.

Kelionės pabaigoje vaikai buvo apdovanoti Švietimo, kultūros ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus diplomais.

Tikimės, kad kitais mokslo metais prie projekto prisijungs ir daugiau mokyklos pradinukų!

 

Pradinių klasių mokytojos Reda Briedienė ir Eglė Karaliūnienė