Informacija dėl Covid-19 ligos atvejo mokykloje

 

Informuoju, kad yra nustatytas Covid-19 ligos atvejis mokykloje vienam darbuotojui. Darbuotojas, pajutęs pirminius simptomus, elgėsi atsakingai,
informavo mane, kreipėsi į šeimos gydytoją, atliko testą ir izoliavosi. Išsiaiškinta, kad kontaktų su mokiniais darbuotojas neturėjo.
Bendradarbiaujama pagal visus atvejo valdymo reikalavimus su NVSC, Biržų r. savivaldybės atsakingomis institucijomis, nes jos kontroliuoja procesų eigą ir užtikrina, kad liga būtų suvaldyta. Visiems asmenims, turėjusiems sąlytį su sergančiu darbuotoju,  pagal  atvejo reikalavimus nurodyta izoliuotis ir laikytis saviizoliacijos taisyklių. Patikinu, jog ėmiausi visų priemonių  pagal man suteiktus įgaliojimus, kad būtų suvaldytas Covid19 ligos plitimas mokykloje ir užtikrintas jūsų saugumas.
Patalpose, kuriose lankėsi sergantis asmuo, atlikta dezinfekcija vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų.
Primenu, kad visi, pajutę šios ligos simptomus, privalote informuoti mokyklos direktorę, kreiptis į šeimos gydytoją, laikytis saviizoliacijos taisyklių ir vykdyti NVSC nurodymus.

Direktorė Saulė Venckūnienė