Netradicinė klasės valandėlė

 

Gruodžio 11 d. „Aušros“ pagrindinės mokyklos 7a ir 7c kl. mokiniai dalyvavo VšĮ „Turing School“ mokymuose „„Nuo Beyoncės iki BMW“ apie dirbtinį intelektą“. Skaitmeninių įgūdžių mokykla VšĮ „Turing School“ vykdo projektą „Prisijungusi Lietuva“ bei kviečia visas Lietuvos mokyklas registruotis į nemokamus informacinių technologijų tematikos užsiėmimus, kuriuos veda IT rinkos profesionalūs lektoriai.

Pranešėjas K. Mačiulaitis mokiniams papasakojo apie dirbtinio intelekto tipus, sužinojome, kad greitu laiku automobiliai gebės tarpusavyje bendrauti. Lektorius skatino domėtis technologijomis, mąstyti apie savo būsimą profesiją, nes šiuo metu Lietuvoje trūksta trylikos tūkstančių informacinių technologijų specialistų.

Siūlė būti kūrybingiems – paskaičiuota, kad 2800000 metų praleidžiame internete, tačiau mes esame tik informacijos vartotojai. Linkėjo kurti naujus produktus, išnaudoti kuo daugiau savo žmogiškųjų išteklių.

Susitikimo pabaigoje K. Mačiulaitis organizavo smagią apklausą, kurios metu pasitikrinome, kaip atidžiai klausėmės informacijos. Sveikiname A. Ilgutį, V. Bartaševičių ir B. Krikščiuką, kurie tapo apklausos nugalėtojais.