Virtuali ekskursija į Majamį

 

Griežti karantino apribojimai neleidžia keliauti, tačiau virtualios kelionės gali praskaidrinti kasdienybę.

Sausio 21 dieną 7c klasės mokiniai netradicinės anglų kalbos pamokos metu „išvyko“ į Majamį. Tokią galimybę mums suteikė Onlinebilingual mokyklos, įsikūrusios Majamyje,  mokytojas Oldair Arau.

Pamokos-ekskursijos pradžioje trumpas kiekvieno prisistatymas padėjo atsikratyti lengvo jaudulio ir pradėti pažintį su šypsena. Mokiniai žiūrėjo trumpą vaizdo įrašą apie miestą ir buvo paprašyti pasakyti, kuo ypatingas Majamis. Saulėtas oras, žaluma ir paplūdimiai buvo populiariausi atsakymai, tačiau mokiniams įsiminė ir ypatingi “Art Deco” architektūros pastatai.

Po to vaikams buvo pateikta 10 įdomių faktų apie vietovę, informaciją plačiau pristatė Mr. Oldair Arau. Buvo įdomu sužinoti, kad miestą įkūrė moteris, kad ten yra daugiausia tarptautinių bankų, kad įžymybės turi savo namus saloje, vadinamoje Star Island, o daugybė nardytojų atvyksta nardyti į Majamį, nes čia yra daug nuskendusių laivų ir t.t. Kai pristatymas buvo baigtas, mokiniams teko dalyvauti žaibo turnyre ir atsakyti į klausimus.

Nuotolinės pamokos pabaigoje mokiniai buvo paprašyti pasakyti, ką jie norėtų būti padarę iki 2025 metų. Ir niekas nenustebo, kai dauguma pasakė, kad norėtų būti gerokai pakeliavę. Kelionė į Majamį, be abejo, buvo paminėta ne vieną sykį.

Laikas saulėtame Majamyje su energingu mokytoju prabėgo labai greitai ir buvo puikus atokvėpis nuo žiemiško oro už lango.

Anglų k. mokytoja I.Šafranauskienė