Projektas ,,Sveikata – brangiausias žmogaus turtas“

 

Šiandien daug girdime, kokia svarbi sveikata, kaip būtina ją saugoti, tausoti. Turbūt ne vienam kyla klausimas, nuo ko gi priklauso mūsų sveikata? Ir ne vienas esame skaitęs ir girdėjęs,  jog 20% lemia genai, 20% – aplinka, 10% – medicinos-sveikatos apsaugos kokybė. O net 50% priklauso nuo mūsų gyvenimo būdo! Akivaizdu, kad rūpindamiesi savo sveikata, mes galėtume išvengti daugybės rūpesčių ir gyventi ilgiau. Juk ne veltui sakoma, jog žmogų sendina ne metai, o neatsakingas požiūris į savo sveikatą.

Balandžio 7 diena minima kaip Pasaulinė sveikatos diena, todėl Biržų ,,Aušros“ pagrindinės mokyklos sveikatą stiprinančios grupės mokytojai: Laima Kėželienė, Rima Mitrochinienė, Gediminas Kaminskas nusprendė paminėti šią datą. Nuo kovo 29 d. iki balandžio 2 d. per fizinio ugdymo pamokas 5-10 klasių mokiniai aptarė svarbiausius aspektus, susijusius su sveikata, atliko kūrybines užduotis.

Penktokai ir šeštokai turėjo pateikti kuo daugiau žodžių, skirtų sveikatai apibūdinti. Septintokai ir aštuntokai, naudodamiesi telefone esančiomis  išmaniosiomis programėlėmis, kurios parodo ne tik nueitus kilometrus, bet ir nubraižo žemėlapį, ,,rašė“ raides. 7a ir 8a klasė mokiniai, dirbdami grupėmis, kūrė šūkius, susijusius su sveikata ir sportu, 7b, 7c kiekvienas mokinys programėle užrašė žodžius ,,Sveikata ir sportuok“. Devintokai ir dešimtokai klausėsi įdomios paskaitos apie sveikatą, kurią vedė mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Evelina Gervienė. Vaikai aptarė Biržų rajono mokyklinio amžiaus vaikų gyvensenos tyrimų rezultatus, dalyvavo diskusijoje, atsakinėjo į klausimus apie tai, kaip jie rūpinasi savo sveikata.

Šių pamokų tikslas buvo ne tik suteikti mokiniams žinių apie sveikatą, bet ir ugdyti jų kūrybiškumą, jų supratimą, kaip yra svarbu džiaugtis gera savijauta, energija, dalintis gyvenimo džiaugsmu su kitais, pasirūpinti žmonėmis, kuriuos mylime.

Sveikatą stiprinančios grupės koordinatorė L. Kėželienė