Renginys „Sveikatingumo diena“

 

Birželio 15 dieną, antradienį, mokykloje vyko renginys „Sveikatingumo diena“. 5-7 klasių mokiniai kartu su savo klasės vadovėmis ir lydinčiais mokytojais pėsčiomis keliavo į Jaunimo stadioną, kur jų laukė fizinio ugdymo mokytojai ir 8a klasės mokiniai.

Grojant  smagiai muzikai, atvykę mokiniai pasimankštino. Linksmą ir nuotaikingą mankštą vedė aštuntokė Samanta. Po to visiems teko išbandyti jėgas linksmose estafetėse bei judriuosiuose žaidimuose. Sportines veiklas organizavo fizinio ugdymo mokytojai, jiems talkino 8a klasės mokiniai.

Tuo tarpu 8b, 8c, 9 ir 10 klasių mokiniams nuotoliniu būdu vyko paskaita-susitikimas su buvusiu Biržų ,,Aušros“ pagrindinės mokyklos mokiniu E. Greviškiu, kuris papasakojo apie savo sportinę veiklą.

Po paskaitos visiems buvo duota užduotis – pasivaikščiojimo lauke metu išmaniąja programėle telefone parašyti žodį ,,Vasara“.

Šią dieną lydėjo geras oras, puiki visų nuotaika. Visi mokiniai ugdėsi bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas, stiprino sveikatą, o tai ypač naudinga po ilgai praleisto laiko prie kompiuterių.

 

Biržų ,,Aušros“ pagrindinės mokyklos

fizinio ugdymo mokytoja Laima Kėželienė