„Aušros“ sveikatiada

 

Biržų „Aušros“ pagrindinėje mokykloje saulėtą penktadienio popietę vyko sveikatą stiprinančios grupės organizuotas renginys „Aušros“ sveikatiada“. Kadangi mūsų mokykla pripažinta kaip sveikatą stiprinanti mokykla ir mūsų šūkis –,,Sveikame kūne – sveika siela“, todėl renginio tikslas buvo skatinti pedagogų fizinį aktyvumą, stiprinti bendradarbiavimą ir, be abejo, išsiaiškinti sportiškiausią rajono pedagogų komandą.

Renginyje dalyvavo šešios rajono ugdymo įstaigų komandos: ,,Saulės“ gimnazijos, ,,Atžalyno“ pagrindinės mokyklos, „Aušros“ pagrindinės mokyklos Papilio pagrindinio ugdymo skyriaus, lopšelio-darželio ,,Drugelio“, lopšelio-darželio ,,Genio“ ir ,,Aušros“ pagrindinės mokyklos.
,,Aušros“ sveikatiada“ vyko mokyklos aikštyne. Dalyviai varžėsi netradicinėse, linksmosiose estafetėse. Laimėtojai buvo išaiškinti susumavus visų estafečių atlikimo laikus.

Sportiškiausios komandos titulą – I vietą – iškovojo Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos Papilio pagrindinio ugdymo skyriaus komanda, II vieta atiteko ,,Saulės“ gimnazijos komandai, III vieta – ,,Atžalyno“ pagrindinės mokyklos komandai.

Po sportinių varžybų visi dalyviai buvo pakviesti į mokyklos vidinį kiemelį pasivaišinti kava, arbata ir sveikuoliškais pyragais. Čia skambėjo smagus juokas, draugiški pokalbiai, bendravimo šurmulys dar kartą patvirtino, kad sportas stiprina ne tik fizinę, bet ir emocinę žmogaus sveikatą.

Sveikatiados dalyviai atsisveikino gerai nusiteikę, aktyviai pasportavę ir ,,pasikrovę“ pozityvios energijos. Buvo akivaizdu, kad ne tik mokiniai pasiilgę ,,gyvo“ ir nuoširdaus bendravimo, tokiu susitikimu džiaugėsi ir mokytojai.

Nuoširdžiai dėkojame kolegoms – komandų dalyviams. Ir, žinoma, ,,Aušros“ komandai: Gražinai T., Rimai V., Alvydai K., Emilijai B., Renatai K. ir pavaduotojai Vaidutei S.

Mokyklos sveikatą stiprinančios grupės narė,

fizinio ugdymo mokytoja Rima Mitrochinienė