Skaitmeninė savaitė

 

Skaitmeninė savaitė (angl. ALL DIGITAL Week) – visoje Europoje organizuojama kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija, kuri siekia paskatinti ES šalių piliečius nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius, atrasti technologijas, jų kuriamą naudą, pasinaudoti skaitmeninėmis galimybėmis savo kasdienėje bei profesinėje veikloje.

Skaitmeninės savaitės 2022 prasidėjo tarptautiniu renginiu, kuris vyko 2022 m. kovo 14 d. internetu anglų kalba, jame dalyvavo aukšto lygio pranešėjai iš Europos institucijų, pramonės, akademinės bendruomenės ir kitų skaitmeninio raštingumo tobulinimu suinteresuotųjų organizacijų. Kitų suplanuotų tarptautinių renginių kalendorių rasite čia

Visų skaitmeninių savaičių 2022 tarptautiniai renginiai | VISA SKAITMENINĖ SAVAITĖ (alldigitalweek.eu)

Šiais metais akcija grįžta į Lietuvą gerokai išaugusi – ji tęsis net 5 savaites: kovo 14 – balandžio 14 dienomis, todėl ji vadinama dar ir „Skaitmeninėmis savaitėmis 2022“.

Skaitmeninės savaitės 2022  koordinatorius Lietuvoje – asociacija „Langas į ateitį“. www.epilietis.eu

Per 5 akcijos savaites daugiausia dėmesio bus skiriama šioms pagrindinėms temoms, kuriomis bus organizuojamos veiklos ir pamokos mūsų mokykloje:

skaitmeninių įgūdžių tobulinimas ir skaitmeninės įtraukties bei prieinamumo skatinimas; skaitmeninio raštingumo skatinimas ir kova su dezinformacija; skatinimas taikyti Europos skaitmeninių gebėjimų sistemą (DigComp);kibernetinio saugumo ir saugesnio interneto užtikrinimas; visuomenės STEM įgūdžių gerinimas ir mergaičių bei moterų skatinimas rinktis STEM studijas ir siekti karjeros.