Integruota lietuvių kalbos ir technologijų pamoka

 

Ar lengva išmokti lietuvių kalbos rašybos? Turbūt vieni sakys, kad visai nesunku, nes tai gimtoji kalba, o kiti padejuos, kad ne taip lengva, o kartais ir labai sunku įsiminti visas taisykles ir jas taikyti.

Kad rašybos mokytis būtų smagiau, įdomiau ir lengviau, 5a klasės mokiniai dalyvavo integruotose lietuvių kalbos ir technologijų pamokose. Net keletą lietuvių kalbos pamokų penktokai mokėsi nosinių raidžių rašybos žodžių šaknyje: klausė mokytojos aiškinimo, kūrė mąstymo žemėlapius, individualiai, poromis ir grupelėmis atliko įvairias užduotis. Kaip sekėsi išmokti, mokiniai galėjo pasitikrinti technologijų pamokose.

Mitybos pamokų metu mokiniai burtų keliu išsitraukė žodžius su praleistomis nosinėmis raidėmis  ir, pritaikę išmoktas rašybos taisykles, jas įrašė. Pasirinkę 3-4 žodžius, įvairiai supjaustę turimus vaisius ir daržoves,  kūrybiškai dėliojo žodžius lėkštėje. Mokiniai smagiai pristatė savo darbo rezultatus vieni kitiems, aptarė darbo sėkmes ir sunkumus. O galiausiai, pasidžiaugę be klaidų „parašytais“ žodžiais ir sveikuolišku desertu, skubėjo juos ragauti.

Išradingai mitybos pamokose panaudotos lietuvių kalbos žinios atskleidė mokinių kūrybingumą, gebėjimus.

 

Technologijų mokytoja R. Jablonskienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja A. Stakionienė