Balandis – skaitymo mėnuo

 

Nebelikus karantino apribojimų mokykloje, draugystę tęsia vykdomo projekto „Auginkime vieni kitus“ dalyviai – 1a, 1b, 1c ir 8a, 8b, 8c klasių mokiniai.

Balandžio mėn. 8a ir 8b klasių mokiniai mokyklos bibliotekoje skaitė pasakas ir eilėraščius iš savo pasirinktų knygų 1a ir 1b klasių mokiniams. 8c klasės mokiniai Atėnė Kregždaitė, Audinga Grubinskaitė ir Mangirdas Nakrevičius 1c klasės mokiniams skaitė eilėraščius apie gyvūnus iš „Metų knygos rinkimai 2021“ vaikų kategorijoje nominuotos I. Zalieckienės knygos „Kaip sutramdyti žvėryną?“.

Išklausę eilėraščius, pirmokai turėjo atlikti aštuntokų paruoštas vaizdines ir garsines užduotis, išspręsti kryžiažodį apie knygoje minimus gyvūnus.

8c ir 1c klasių susitikimo pabaigoje mokyklos bibliotekos vedėja A. Urbienė pirmokams pristatė vaikų kategorijoje nominuotas knygas, dalyvaujančias rinkimuose „Metų knygos rinkimai 2021“. Be abejo, 1c klasės mokinius labiausiai sužavėjo knyga „Kaip sutramdyti žvėryną?“, kurios eilėraščius jau buvo girdėję skaitant aštuntokams.

 

Socialinė pedagogė Asta Kregždienė