Saugaus eismo projektas „Augu saugus ir atsakingas“

 

Baigėsi nuo sausio mėnesio vykęs saugaus eismo projektas „Augu saugus ir atsakingas“, kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Lietuvos kelių policijos tarnyba. Jame dalyvavo 2c klasės mokinių komanda – „Gudručiai“.

Projekto pagrindinis tikslas – ugdyti eismo dalyvių saugaus eismo kompetenciją, kurti saugesnę aplinką. Šiuo projektu buvo siekiama ugdyti atsakingą požiūrį į savo, kaip eismo dalyvio, elgesį gatvėje, įtraukti į saugaus eismo kompetencijos ugdymo procesą kuo daugiau pedagogų, tėvų, skatinti kūrybiškumą, skleisti gerosios patirties pavyzdžius.

Projekte dalyvavo daugiau nei 300 Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų 1–4 klasių mokinių ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtinių iš visos Lietuvos.

Kiekvieną mėnesį buvo skelbiama vis nauja saugaus eismo užduotis ir laukiama kūrybinių darbų. 2 kl. mokiniai atliko kūrybines užduotis: kūrė kryžiažodžius, piešė piešinius, plakatus, saugaus eismo ženklus, jas siuntė organizatoriams. Mokiniai, dalyvaudami šiame projekte, daugiau sužinojo apie saugumą kelyje.

 

2c kl. mokytoja Rima Viederienė