6a ir 7b mokinių išvyka

 

Ankstų gegužės 28 dienos rytą 6a ir 7b klasės mokiniai su auklėtojomis išvyko į Šiaulius.

Klasės išvykos metu mokiniai dalyvavo interaktyvioje ekskursijoje teatre, kuriame pasitiko teatro aktoriai. Jie papasakojo apie Valstybinio Šiaulių teatro istoriją, teatro darbuotojų profesijas, supažindino su teatro įsteigimo aplinkybėmis ir veikla, pastato istorija. Pakvietė pasivaikščioti po teatro pastatą, susipažinti su veikiančiais gamybiniais cechais, repeticijų erdvėmis. Mokiniai turėjo galimybę iš arčiau pažvelgti į teatro užkulisius ir kūrybinio darbo „virtuvę“…grimo kambaryje Roką pavertė seneliu…

Naisiuose dalyvavo odos edukaciniame užsiėmime. Šiuolaikiniame pasaulyje ypač vertinamas natūralumas, todėl vaikams buvo pasiūlyta pasigaminti dekoratyvinių dirbinių iš odos. Mokiniai susipažino su odos apdirbimo įrankiais, odų rūšimis ir pasigamino nesudėtingas apyrankes, skirtukus.

Po to keliautojai dalyvavo orientavimosi sporto žaidime „Pažink Naisius“. Gavo Naisių kaimo žemėlapį su jame pažymėtais punktais, kuriuos reikėjo surasti. Tuose punktuose buvo pažymėtos raidės, iš kurių reikėjo sudėti žodį. O kokia ekskursija be pramogų? Norintys galėjo save išbandyti dažasvydyje.

 

6a kl. vadovė G. Armonavičienė ir 7b kl. vadovė D. Šinkevičienė