Europos judumo savaitė

 

Europos judumo savaitė yra didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai šiemet vyko rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija siekiama skatinti visus gyventojus užsiimti įvairia sportine veikla, tausoti gamtą bei populiarinti tvarias transporto priemones.

Sveikatą stiprinanti Biržų ,,Aušros“ pagrindinė mokykla dalyvavo šioje akcijoje. Penktų klasių mokiniams vyko netradicinės pamokos ,,Linksmai į didįjį sportą“ Biržų rajono kūno kultūros ir sporto centro salėje. Jas vedė šios įstaigos treneris S. Strelcovas. Šeštokai kartu su fizinio ugdymo mokytojais dalyvavo žygyje į A. Dauguviečio parką, atliko pratimus prie treniruoklių. Septintokams vyko šiaurietiško ėjimo pamokos su treneriu K. Strelcovu. Aštuntokams teko pakeliauti palei Širvėnos ežerą ir dalyvauti netradicinėse pamokose „Pažink savo kraštą“. 1-4 klasių mokiniams Biržų Saulės gimnazijos stadione vyko akcija ,,Mažiau sėdėk, daugiau judėk“. Pradinukams, pasimankštinus kartu su mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialiste E. Gerviene, teko įveikti kliūčių ruožą. Nebuvo užmiršti ir mokytojai, jie dalyvavo akcijoje ,,Apibėk mokyklą“. Pedagogai, lydimi moksleivių šypsenų ir pamojavimų, apėjo visą mokyklą, po to vaišinosi arbata ir dalinosi įspūdžiais.

Visą judumo savaitę mus lydėjo gana neblogas oras, dažnokai švietė saulutė, o trumpalaikis lietus nesutrukdė dalyvauti įvairiose veiklose. Šios akcijos dalyviai vadovavosi šūkiu ,,Judėk laisviau“. Įvairiapusiškas judėjimas, patirti įspūdžiai, įgytos patirtys, bendravimas padeda tobulėti vaikui kaip asmenybei. Šis renginys įrodė – Biržų ,,Aušros“ pagrindinės mokyklos bendruomenė yra aktyvi ir visiems yra svarbu rūpintis savo sveikata.