Netradicinė muzikos pamoka

 

 

Spalio 19, 25 dienomis 7-ų klasių mokiniai lankėsi bibliotekoje, kurioje vyko edukacinė pamoka „Muzikos kūrinių istorija“. Pamokos metu buvo bandoma atsakyti į klausimus – kas gali padėti geriau suvokti muzikos kūrinį? Ar muzikos istorijos tyrinėjimas gali virsti profesija? Kokia?

Pamokos pradžioje mokiniai diskutavo, kokių žinių ir įgūdžių reikia muzikologams, kad galėtų tinkamai atlikti savo darbą, nurodė, ką veikia muzikologai, kur yra jų darbo vieta, kokia darbo diena. Aptarę iliustracijas, prisiminė muzikologų vedamas laidas ar išleistus leidinius.

Bibliotekos vedėja Alma Urbienė ir bibliotekininkė Dalia Šinkevičienė pademonstravo leidinius, knygas muzikos tematika, muzikos enciklopediją. Su mokiniais aptarė, kokia teksto stilistika, kokia informacija pateikiama aprašuose, ar tekstai lengvai suprantami, kas trukdo suprasti tekstą, ar pateikiama iliustracijų, ar enciklopedijų iliustracijos padeda geriau suvokti tekstą. Taip pat informavo mokinius, kad bibliotekose prieinami muzikos duomenų bazės „Naxos Music Library“ (anglų k.) ištekliai. Šioje duomenų bazėje galima ne tik klausytis muzikos kūrinių ar jų ištraukų, bet ir rasti informacijos apie įvairius muzikos stilius, kūrėjus, susipažinti su muzikos istorija.

Pamokos pabaigoje mokiniai, pavartę savo muzikos vadovėlį, įvardijo, kokius darbus atliko muzikologai, vadovėlio autoriai, kad galėtų mokiniai mokytis iš šios knygos.