6-okų pažintis su karjeros galimybėmis

 

 

Mokyklos karjeros specialistė Alma Urbienė, įgyvendindama „Kokybiškų karjeros paslaugų teikimas realioje ir virtualioje aplinkoje“ projektą, spalio 20 d. pakvietė 6a ir 6c klasės mokinius kartu su auklėtojomis Laima Kėželiene ir Skirmante Galvelyte vykti į Panevėžio regioninį karjeros centrą bei Panevėžio įmonę UAB „Aukštaitijos vandenys“.

Panevėžio regioniniame karjeros centre mokiniai klausėsi karjeros konsultantės Vildos Aleknienės paskaitos ,,Savęs ir profesijų pažinimas“. Vėliau mokiniai atliko praktinę užduotį – grupelėse „kūrė“ savo įmonę, jos logotipą, galvojo, kokią paslaugą teiks įmonė, rinkosi įmonės darbuotojus, skirstėsi pareigomis.

Įmonėje UAB „Aukštaitijos vandenys“ mokiniai turėjo galimybę praktiškai pamatyti vandens kelionę iki mūsų namų, degustuoti vandenį įvairiuose jo apdirbimo etapuose. Išgirdo įdomų pasakojimą apie vandens savybes. Išsiaiškino apie specialybes, kurių reikia norint dirbti šioje įmonėje.

Apibendrindami išvykos metu patirtus įspūdžius, mokiniai teigė: ,,Įdomu tai, kad mes jau pradėjom savo karjerą“, „Smagu dirbti grupėse ir kartu kurti įmonę, planuoti, skirstytis darbais“, ,,Buvo įdomu svarstyti, kuo norėsiu būti užaugęs“.