Projektas ,,Sveikai valgau, daugiau judu – kietas esu“

 

 

Lapkričio 8 diena yra paskelbta Europos sveikos mitybos diena, todėl mūsų mokyklos sveikatą stiprinančios grupės nariai jau kelerius metus iš eilės vykdo projektą ,,Sveikai valgau, daugiau judu – kietas esu“, skirtą šiai dienai paminėti. Renginio pagrindinis tikslas – mokyti(-is) sveikai gyventi, ugdyti (-is) sveikos gyvensenos įgūdžius ir poreikį turiningiau, įdomiau praleisti laisvalaikį, stiprinti mokinių sveikatą ir atsakomybę už ją.

Renginiai, skirti šiai dienai, „Aušros“ mokykloje vyko net dvi savaites. Mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė E. Gervienė vedė klasės valandėles ,,Sveikatos pilna lėkštė“ tiek pradinukams, tiek vyresnių klasių mokiniams, pakvietė viešnią, kuri skaitė paskaitą apie valgymo sutrikimus.

Per technologijų pamokas mokytoja R. Jablonksienė su penktokais kepė sveikuolių sausainius, virė žolelių arbatą, kalbėjo apie sveiką, subalansuotą mitybą. Su septintų klasių mokiniais aiškinosi apie valgymo sutrikimus, kaip jų išvengti. Aštuntokai ruošė sveikuoliškas salotas, aptarė pagrindines maisto medžiagas, kurias reikia vartoti siekiant būti sveikam.

Mokytoja R. Mitrochinienė per fizinio ugdymo pamokas su 5b ir 5c klasės mokiniais prisiminė sveiko maisto piramidę, ją analizavo, kiekvienas mokinys pasidarė sveikos mitybos planus.

Mokytoja L. Kėželienė su 5a, 6a, 6b mokiniais taip pat nagrinėjo sveiko maisto piramidę, mokiniai pristatė dešimt sveikų ir nesveikų maisto produktų, naudodamiesi abėcėle rinko ir užrašė žodžius, susijusius su sveikata. 7abc ir 8c klasės mokiniai aiškinosi apie pagrindines maisto medžiagas, vitaminus, skaičiavo savo suvalgytų pusryčių ar vakarienės kalorijas.

Pradinių klasių mokiniams taip pat vyko veiklos, skirtos pamiklinti galvą ir pajudėti. Pradinukams reikėjo išspręsti visuomenės sveikatos priežiūros specialistės E. Gervienės paruoštas užduotis: surinkti sveiko maisto piramidę, atskirti sveikus ir nesveikus produktus. Be to, mokiniams teko išbandyti jėgas įvairiose linksmose estafetėse.

Renginio veiklos visiems padėjo prisiminti, kad sveikas maistas yra mūsų visų vaistas ir energijos šaltinis. Dar svarbu nepamiršti judėti, nes judėjimas pašalina visas blogas mintis ir stiprina sveikatą.

 

Mokyklos sveikatą stiprinančios grupės koordinatorė Laima Kėželienė