Kino diena mokykloje

 

 

Paskutinį lapkričio penktadienį netikėtai socialinės pedagogės kabinetas virto kino teatro sale. Nors ir be spragėsių ir „Coca-Cola“, bet vis tiek smagiai ir kitaip negu įprastai.

10 kl. mokiniai pirmieji turėjo galimybę išbandyti naująją „Aušros“ kino salę. Jie žiūrėjo bendraamžių sukurtą filmą „Valentinas“ – apie neįtikėtinus paauglių nuotykius, tėvų ir vaikų nesusikalbėjimą, kaltės jausmą ir meilės paieškas. Filme vaizduojama keista, nepatogi, bet įdomi istorija apie atsakomybę, kompleksus, bendravimo problemas, apie tai, kad kartais net mokytojai prisideda prie patyčių klasėje, o tėvai neturi žalio supratimo apie tai, ką veikia jų vaikai. Pažiūrėjus filmą dešimtokams kilo įvairių minčių, kai kurie bandė ieškoti panašumų su filme vaidinusiais mokiniais ir jų išgyvenimais.

5a kl. mokiniai žiūrėjo LRT televizijos reportažą apie lapkričio mėn. Europoje vykusią tarptautinę draugystės iniciatyvą „Matau tave“ („SayHi“), kurios tikslas – per muziką ir šokį, pozityvias ir smagias veiklas, puoselėti draugiškus vaikų tarpusavio santykius ir mokytis priimti vieniems kitų skirtumus. Reportaže kalbama įtraukties bei įvairovės, patyčių temomis. Pasitelkiant tikrų vaikų istorijas, panašias patirtis išgyvenusių suaugusių ir psichologų patarimais siekiama, kad patys vaikai žinotų, kaip gali priešintis patyčioms ir padėti jas patiriantiems aplinkiniams.

Aptarę panašius į matytus reportaže pavyzdžius savo klasėje ir mokykloje penktokai, skambant atlikėjos Nombeko Augustės dainai „Vienintelis toks“, šoko visuotinį LRT iniciatyvos draugystės šokį.

Socialinė pedagogė Asta Kregždienė