Išvyka į UAB ,,Biržų duoną“

 

 

Gruodžio 8 d. 5c klasė vyko į UAB ,,Biržų duoną“. Šią įmonę aplankyti mus pakvietė mokyklos karjeros specialistė Alma Urbienė. Tai viena iš „Kokybiškų karjeros paslaugų teikimas realioje ir virtualioje aplinkoje“ projekto veiklų.

Įmonėje mes patyrėme daug įspūdžių. Pirmiausia supratome, kad kepykloje labai svarbi higiena: mums reikėjo apsivilkti chalatus, dėvėti veido kaukes ir ant galvos užsidėti tinklelį plaukams. Taip pat reikėjo nusiplauti ir dezinfekuoti rankas, nusivalyti batus specialiu aparatu.

Prieš eidami į gamybos cechus, stabtelėjome prie stendo, kuriame perskaitėme apie įmonėje gaminamą elektrą iš saulės baterijų.

Tada aplankėme patalpas, kur sužinojome viską apie miltus – kokių rūšių ir kiek miltų reikia gaminamiems skirtingiems kepiniams. Domėjomės apie duonos gamybą. Aplankėme ir sandėlį, kuriame laikomi ilgo galiojimo produktai, matėme užsakymų skyrių, kuriame darbuotojos dirbo su užsakymais iš įvairiausių Lietuvos miestų, kaimų, taip pat iš Latvijos. Apžiūrėjome duonos įpakavimo skyrių, smalsu buvo patekti į sausainių bei tortų gamybos skyrių, kuriame matėme labai daug įvairiausių sausainių, riestainių.

Grįžę iš gamybos cechų, pasivaišinome sausainiais.

Ar mums patiko ši ekskursija? Taip! Labai! Rekomenduojame ir Jums!

 

5c kl. mokinės Meida Kėželytė ir Elada Dagytė