Karjeros veiklos Panevėžyje

 

 

Gruodžio 14 dieną, tęsiant „Kokybiškų karjeros paslaugų teikimas realioje ir virtualioje aplinkoje“ projekto veiklas, 6b ir 5a klasės mokiniai, lydimi klasių vadovių, dalyvavo mokyklos karjeros specialistės Almos Urbienės organizuotoje išvykoje į regioninį Panevėžio karjeros centrą ir UAB „Aukštaitijos vandenys“ įmonę.

„Aukštaitijos vandenys“ įmonėje mokiniai susipažino su vandens sudėtimi, išsiaiškino, kuo skiriasi grynas ir mineralinis vanduo, iš kokio gylio jis išgaunamas, ragavo įmonėje gyventojams tiekiamo vandens, kuris pasirodė labai gardus. Diskutavo apie vandens taršą, sužinojo, kad ne visi pasaulio žmonės gali gerti švarų skaidrų vandenį kada tik nori. Tai privertė susimąstyti apie vandens taupymą.

Mokiniai apsilankė vandens siurblinėje, vandens geležies šalinimo patalpose, kur pamatė, kaip dirba vandens siurbliai, kurie siurbia vandenį į rezervuarą iš 200 metrų gylio gręžinių, pumpuoja į patalpą, kurioje vanduo išvalomas nuo geležies priemaišų ir tiekiamas į panevėžiečių namus. Įmonės specialistas paaiškino, kokių profesijų žmonės dirba jų įmonėje, kad darbas sunkus ir atsakingas, reikalaujantis daug žinių ir gebėjimų.

Tuo tarpu šeštokai lankėsi Panevėžio karjeros centre. Karjeros specialistė nurodė, kad norint teisingai pasirinkti profesiją, svarbiausia yra pažinti save, žinoti savo gebėjimus, galimybes, charakterio savybes. Po trumpos diskusijos mokiniai buvo suskirstyti į grupes, kurioms buvo duota užduotis – sukurti savo įmonės pavadinimą, logotipą, sugalvoti, kokia veikla ji užsiims, kiek darbuotojų joje dirbs. Visos grupės sugalvojo įmonėms pavadinimus, logotipus, linksmai pristatė savo sukurtų įmonių veiklas.

Vykdami į namus mokiniai dalijosi įspūdžiais: „grįžtame sužinoję daugiau apie vandenį“, „man patiko ragauti įvairų vandenį“, „sužinojau, kas yra karjera, grupelėse darėme plakatą apie savo sugalvotą įmonę“, „patiko daryti plakatą“, „sužinojau, kad yra kažkur apie 40 tūkst. profesijų“.

Diena buvo turininga, mokiniai patyrė daug įspūdžių, sužinojo naudingos informacijos, dalyvavo praktinėse veiklose.

5a ir 6b klasės mokiniai