Ar tu žinai, ką reiškia Kalėdos?

 

 

Tokį klausimą vieni kitiems kėlė penktokai, sausio 21 dieną susirinkę į integruotą dailės, dorinio ugdymo, lietuvių kalbos ir literatūros, muzikos ir technologijų pamoką. Smagi THE ROOP daina „Kalėdų atvirukas“ visus paskatino pamąstyti, o kas mums, XXI amžiaus vaikams, yra Kalėdos. Tad pasidaliję į keturias grupes visi gilinosi į advento ir Kalėdų prasmę bei tradicijas.

Vadovaujami mokytojų D.Anskinienės, R.Jablonskienės, R.Zemlickienės ir J.Stasiūnienės grupėse atlikę užduotis mokiniai vieni kitiems paruošė pristatymus. Juodieji visiems pristatė pagamintą prakartėlę, aptarė advento prasmę. Oranžinė grupė aptarė, kuo ypatingi Kūčių stalo valgiai. Mokiniai iškepė ir visus pavaišino gardžiais meduoliukais. Žaliųjų grupė domėjosi eglutės puošimo istorija ir tradicijomis, iš šiaudų pagamino ir jais papuošė žaliaskarę. Raudonieji papasakojo, kokios yra mūsų tautos dainuojamosios Kalėdų tradicijos, kokias dainas anksčiau šiuo metu dainuodavo mūsų senoliai, išmoko ir visiems padainavo kalėdinę liaudies dainą.

Šios pamokos metu mokiniai susipažino su lietuvių etnine kultūra, su lietuvių adventinio laikotarpio, Kūčių, šv. Kalėdų tradicijomis, mokėsi viešai nuosekliai papasakoti nesudėtingą procesą.

Pamokos pabaigoje nuotaikingoje KAHOOT viktorinoje visi pasitikrino savo žinias.