Biržų „Aušros“ jaunuolių liaudies šokių grupės veiklos

 

2022 metų spalio 30-31 dienomis liaudiškų šokių kolektyvo „Aušra“ jaunučių ir jaunuolių grupės pasirodė Rygos kultūros centre „Ziemeļblāzma“. Festivalyje šokių grupių nariai turėjo galimybę pamatyti, kuo skiriasi šokių žanrai, palygino save su kitais liaudies šokių kolektyvais. Dalyvavimas už Lietuvos ribų padeda susipažinti su kitomis kultūromis, rasti daugiau bendraminčių. Labai džiaugiamės sudalyvavę šiame festivalyje.

Lapkričio 26 dieną dalyvavome konkurse „Aguonėlė“, vykusiame Zarasuose. Tai svarbiausias moksleiviško liaudies šokio konkursas visoje Lietuvoje, kuriame susirinko stipriausi šokių kolektyvai. Šiam konkursui stipriai ruošėmės. Žinoma, mūsų sunkus darbas atsipirko. Jaunuolių kategorijoje užėmėme 1-ąją vietą. Nesvarbu, kad savo kategorijoje buvome vieninteliai! Šis laimėjimas mums suteikė daug motyvacijos ir ryžto dirbti daugiau ir keliauti toliau. Konkurso atranką įveikėme – laukia finalas.

Gruodžio 10 dieną dalyvavome konkurso „Aguonėlė“ finale, kuris vyko Prienuose. Šiame etape dalyvavo patys stipriausi šokių kolektyvai iš Lietuvos. Ir ne tik. Kolektyvai buvo labai įvairūs ir visi labai gerai pasirengę. Šį kartą nebuvome vieninteliai savo kategorijoje, todėl jautėme konkurenciją. Nors ir labai norėjome laimėti ir tapti konkurso laureatais, šį kartą mums nepasisekė. Savo kategorijoje užėmėme 2-ąją vietą. Bet vis vien patyrėme daug įspūdžių ir tapome artimesni ir stipresni – kaip vienas gražus kolektyvas.

Informaciją parengė Vestina Kėželytė