Planuok karjerą atsakingai

 

Vasario 8 d. 10 klasės mokiniai kartu su auklėtoja Vale Papirtiene ir karjeros specialiste Alma Urbiene lankėsi Panevėžio regiono jaunimo užimtumo skyriuje Biržuose, kur mokiniai klausėsi paskaitos „Planuok karjerą atsakingai“.

Paskaitos pradžioje mokiniams reikėjo pabūti žurnalistais ir paimti vienas iš kito interviu. Po to pristatyti kitiems, ką sužinojo apie savo draugus. Mokiniai labai atsakingai atliko užduotį, nes jiems ji patiko.

Susitikimo metu j aunimo darbo centro konsultantė Lina Krauklytė papasakojo, kokias paslaugas teikia jaunimo darbo centras, aptarė darbo rinkos situaciją rajone ir Lietuvoje, supažindino su ateities profesijomis bei priminė karjeros planavimo žingsnius. Mokiniai sužinojo, kas daro įtaką darbo ir profesijos pasirinkimui, kokia yra profesijos pasirinkimo „formulė“ bei kaip suformuoti asmeninius tikslus.

Atsisveikindama specialistė Lina Krauklytė išlydėjo mokinius gražiu posakiu – „Jeigu esi teisingame kelyje – tave suvažinės. Jei tik sėdėsi ir lauksi“.

Mokiniai grįžo sužinoję, kaip atsakingai rinktis profesiją bei darbą ir supratę, kad visos su STEAM veikla susijusios profesijos yra ateities profesijos.

 

Karjeros specialistė Alma Urbienė