Respublikinis literatūrinio rašymo konkursas „Kūrybinės aistros”

 

Vasario 14 dieną, kai visi įsimylėjėliai šventė Valentino dieną, Biržų „Aušros” pagrindinės mokyklos septintokė VESTINA KĖŽELYTĖ Vilniuje, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, dalyvavo respublikinio literatūrinio rašymo konkurso „Kūrybinės aistros” II etape. „Kūrybinės aistros“ – tai konkursas, kuriuo siekiama jungti tradicinę literatūrą ir modernų informacinių technologijų pasaulį; sieti literatūrines rašymo patirtis ir skaitmeninės erdvės teikiamas kūrybos galimybes. Konkursą sudarė du etapai. Pirmajame, dar gruodžio mėnesį prasidėjusiame etape visi užsiregistravę bendrojo lavinimo mokyklų 7-12 klasių mokiniai atliko kūrybinę užduotį. Pirmojo etapo rašymui pasirinktas mokslinės fantastikos žanras, kuris ypač svarbus integracijos galimybėmis: jis reikalauja literatūrinio rašymo įgūdžių, apsiskaitymo, skatina vaizduotę ir įtraukia visas šių dienų informacinių technologijų bei mokslo žinių teikiamas galimybes. Iš 86 pirmajame etape dalyvavusių kūrėjų 25 mokiniai buvo pakviesti į antrąjį etapą vasario 14-ąją.

Diena buvo išties labai užimta. Pirmiausia visų konkurse dalyvaujančių 7-12 klasių mokinių laukė literatūrinio rašymo užduotis. Amžiaus grupių kategorijų nebuvo, visi mokiniai, nepriklausomai nuo klasės, varžėsi kartu. Visi gavo vieną bendrą temą AVATARAS, kurią buvo pasiūlyta sieti su įsivaizduojamomis ateities medijomis, ir gerą valandą kūrybai. Organizatoriai – Nacionalinė moksleivių akademija – pasirūpino ne tik konkursine užduotimi ir jos vertinimu. Į renginio programą buvo įtrauktas susitikimas-diskusija su rašytoju Alvydu Šlepiku bei ekskursija į Lietuvos rašytojų sąjungą ir žurnalo „Metai“ redakciją.

Įtemptos dienos pabaigoje laukė renginio refleksija, rezultatų aptarimas ir nugalėtojų apdovanojimas. Labai džiaugiamės įvertinimu: Vestina už originalumą, laisvą mintį, kūrybiškumą buvo apdovanota pagyrimo raštu. Džiaugiamės septintokės debiutu ir linkime jaunajai kūrėjai sėkmės!

Jūratė Laisvūnė Šatienė