Mokinių sukurti svajonių namai

 

2023 m. balandzio 3-5 d. 7-tų klasių mokiniai padėdami informacinių technologijų mokytojos Eglės Kulbienės bei matematikos mokytojos Genovaitės Armonavičienės ir praktiką atliekančio studento Algirdo Litvino, piešė savo svajonių namus, naudojantis 3D modeliavimo programėle „SketchUp“.
Mokiniai kūrė savo svajonių namą, taip susipažindami su 3D modeliavimu, virtualios realybės technologijomis ir susiedami jas su matematinėmis geometrijos žiniomis apie erdvinius kūnus.
Užsiėmimų metu mokiniai buvo supažindinami su tuo, kaip matematinės žinios pritaikomos praktikoje. Pamokoje buvo ugdomos geometrijos žinios kartu su matematiniu mąstymu, problemų sprendimu, domėjimusi matematika.

Pamokų metu buvo skatinamas ir plėtojamas ugdytinių kūrybiškumas, pasaulio suvokimas ir saviraiška. Ugdomos kompetencijos – pažinimo, komunikavimo, kūrybinės, skaitmeninės bei kurdami skaitmeninį turinį naudojo algoritmavimo konstrukciją, ieškojo technologinių sprendimų.

Dalinamės su Jumis šio ugdymo projekto eiga ir rezultatais – mokinių svajonių namais, kviečiame pasižvalgyti, kokie kūrybiški yra 7-tokai!

Praktikos studentas Algirdas