Kokia yra barberio specialybė

 

Balandžio 26 dieną mokykloje lankėsi barberis Artūras Kavaliauskas ir jo geriausia draugė vokiečių aviganė Fuga. Į susitikimą atvyko 7-ų bei 10-os klasės mokiniai. Svečias papasakojo apie savo gyvenimo kelią, įvairias profesijas, kurias yra išbandęs. Visgi barberio specialybė jam buvo arčiausiai širdies. A. Kavaliauskas negailėjo patarimų mokiniams, kaip teisingai prižiūrėti ir puoselėti savo galvos odą bei plaukus, kad jie nekeltų problemų ir visada būtų sveiki.

Biržuose Artūras yra įkūręs savo kirpyklą BARBERSHOP. Kadangi jis taip pat yra ir didelis šunų mylėtojas – kirpykloje visada galima sutikti jo draugę – terapinį šunį Fugą. Vyras pasidalino patirtimi, kad terapiniai šunys gali pagelbėti, kai kankina slogi nuotaika. Taip pat jie padeda žmonėms reabilitacijos po traumų metu ar mažina dažnai pasireiškiantį stresą dėl įvairių priežasčių.

A. Kavaliauskas paskatino mokinius mokytis mokykloje, siekti savo užsibrėžtų tikslų ir surasti tokią specialybę, kuri teiktų džiaugsmą gyvenime. Kaip jis pats sako – „Aš einu ne dirbti, o kirpti plaukų“.

Informaciją parengė klasės vadovė M. Milžinienė