Nuotykis, iš kurio nenorėsi gauti N

 

Ankstyvą gegužės 17 dienos rytą prasidėjo 5a klasės mokinių daug įdomių patirčių žadėjusi išvyka į Aukštaitijos nacionalinį parką. Dviejų valandų kelionė neprailgo bendraujant su klasės draugais.

Atvykusių mūsų jau laukė vietinė mokytoja. Ji pavaišino visus kava, arbata, sausainiais ir trumpai pristatė Aukštaitijos nacionalinio parko gamtos mokyklą, įdomiausias veiklas, aiškino apie saugomų teritorijų puoselėjimo svarbą.

Pasistiprinę leidomės į penkių kilometrų žygį pėsčiomis. Keliavome trimis takais: geltonas buvo lengviausias, žalias – vidutinis, mėlynas – sunkiausias. Visko buvo mūsų kelyje: ir sėkmingo ėjimo, ir netikėto griuvimo, stačių įkalnių ir nuo lietaus slidžių nuokalnių. Nors buvo sunku, bet labai smagu.

Grįžus laukė edukacijos mokykloje. Čia mes gavome įvairiausias švilpynes, skudučius ir turėjome atpažinti paukščių garsus, vėliau susipažinome su įvairiausiais archeologiniais radiniais.

Kai po sunkaus žygio papietavome, edukacijos tęsėsi: mums parodė, kaip galima piešti augalais, papasakojo apie meną. Tada žaidėme orientacinį žaidimą – reikėjo ieškoti lobio – dėžučių, kurios buvo išslapstytos po visą mišką. Gavome koordinates ir bėgome ieškoti. Kiekvienoje dėžutėje buvo po dėlionės detalę ir kitos dėžutės koordinatės. Turėjome surinkti aštuonias detales ir sudėlioti visą dėlionę. Pirmoji komanda, atlikusi užduotį, gavo pagrindinį prizą – šakotį. O kiekvienas gavome dar po vieną prizą – daugiafunkcį švilpuką, kuriame yra kompasas, didinamasis stiklas ir termometras.

Po šio žaidimo važiavome namo atgal į Biržus. Ši nemokama kelionė – prizas į gamtos mokyklą buvo organizuota Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos, Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros finansuojamo Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

 

Smiltė Mikkaitė, Petras Leskauskas