Lauko klasės diena

 

Gegužės 18 dieną kasmet minimas pasaulinis judėjimas – lauko klasės diena, skirta skatinti mokytojus, mokinius ir jų tėvelius kuo daugiau laiko praleisti lauke žaidžiant ir mokantis.

Gegužės 15-19 dienomis „Aušros“ mokyklos mokytojai ir mokiniai prisijungė prie kasmet organizuojamos iniciatyvos ir aktyviai įsitraukė į įvairias lauko klasės veiklas.

Per anglų kalbos pamokas mokyklos teritorijoje mokiniai smagiai „medžiojo“ anglų kalba pateiktus objektus, juos nufotografavę, naudodami programą Befunky.com, sukūrė puikių nuotraukų koliažų.

Kitos pamokos metu vyko smagus darbų komentavimas anglų kalba: kokių naujų žodžių išmoko, kokių objektų negalėjo rasti ir kodėl, kokių „gudrybių“ griebėsi, norėdami nufotografuoti kuo daugiau objektų. Pamokos metu buvo daug linksmo klegesio ir įdomių istorijų.

Penktų klasių mokiniai, naudodami Bookcreator.com programą, kūrė klasės knygą, į kurią sudėjo iš gamtinių medžiagų sukurtus ir aprašytus paveikslus. Pirma pamoka buvo skirta kūrybai – vaikai lauke ieškojo idėjų, priemonių, medžiagų savo paveikslams. Sukūrę paveikslus, mokiniai juos fotografavo. Kitą pamoką kėlė nuotraukas bei aprašymus anglų kalba į bendrą klasės knygą.

Lauko klasės dienos veiklos ne tik paįvairino anglų kalbos pamokas, bet ir ugdė mokinių kūrybiškumo, komunikavimo, skaitmeninę bei socialinę, emocinę ir sveikos gyvensenos kompetencijas.

 

Kalbų metodinės grupės informacija