Integruotos IT pamokos „Literatūros šaltinių rašymas“

 

Gegužės 16 ir 18 dienomis 5-ų kl. mokiniams vyko integruotos IT pamokos „Literatūros šaltinių rašymas“, kurias organizavo mokytoja E. Kulbienė ir bibliotekos vedėja A. Urbienė.

Penktokams IT pamoka prasidėjo bibliotekoje, bibliotekos vedėja A. Urbienė aptarė leidinių lentynose tvarką, paaiškino, kaip greitai rasti ieškomų knygų. Papasakojo, kas yra literatūros šaltinių sąrašas, kas jį sudaro bei kaip juos reikia sudaryti, kai knygos autorius yra vienas ar keturi ir daugiau, kaip užrašyti internetinį šaltinį, kas yra knygos ISBN ir kur jį rasti, kokią dar informaciją apie rašytinį šaltinį sąraše turime įrašyti.

Užsirašę daug naujos informacijos mokiniai grįžo į kompiuterių klasę – remdamiesi užduoties kriterijais kūrė penkių rašytinių šaltinių ir vieno internetinio šaltinio sąrašą. Įgytą patirtį galės pritaikyti rengdami tiriamųjų darbų pristatymą.

Gegužės 18 d. dešimtokams pirma IT pamokos dalis vyko bibliotekoje tema „Dalykinė rodyklė“, kur jos vedėja Alma Urbienė supažindino su pagalbinės rodyklės sąvoka, atsiradimo istorija, pagal kokius požymius rodyklės skirstomos į rūšis, kokia jų paskirtis. Mokiniai, vartydami knygas, įsitikino rodyklių nauda. IT pamokoje Word programa kūrė terminų rodykles.

 

IT mokytoja E. Kulbienė