Mokymai mokytojams

 

Šiuolaikinėje švietimo sistemoje technologijos tampa neatsiejama mokymo proceso dalimi. Vienas iš šiuolaikinių mokymo įrankių, kuris padeda mokytojams įtraukti technologijas į pamokas, yra ,,Plickers“ kortelės. Ši platforma suteikia mokytojams galimybę lengvai stebėti, vertinti ir įtraukti mokinius į įsivertinimą pamokose.

Vasario 22 d. mokytojai išbandė ,,Plickers“ platformą, leidžiančią kurti unikalius QR kodus, kurie susiję su kiekviena mokinio kortele. Mokiniai turi tik specialią kortelę, o mokytojas naudoja savo mobilųjį įrenginį ar kompiuterį, kad nuskaitytų atsakymus per kamerą. Tai leidžia mokytojui greitai ir efektyviai gauti grupei skirtus atsakymus, juos stebėti ir analizuoti.

Mokytojai, išbandę ,,Plickers“ korteles, išskyrė šio įrankio privalumus:

– interaktyvumas: ,,Plickers“ suteikia interaktyvumo elementą pamokoms, skatina mokinius dalyvauti ir bendradarbiauti;

– greitis: mokytojas gali greitai ir efektyviai gauti atsakymus visos grupės lygiu, sutaupant laiką pamokos metu;

– individualus stebėjimas: kiekvienam mokiniui priskirta unikali kortelė leidžia mokytojui individualiai stebėti pažangą ir poreikius.

-duomenų analizė: gaunama išsami ataskaita, kuri leidžia analizuoti mokinių pažangą ir įvertinti savo mokymo metodiką.

,,Plickers“ kortelės suteikia mokytojams puikią galimybę praturtinti savo pamokas ir įtraukti šiuolaikines technologijas. Šis interaktyvus įrankis ne tik įtraukia mokinius, bet ir padeda mokytojui nuosekliai stebėti ir tobulinti savo mokymo procesą.

 

IT mokytoja ir konsultantė V. Jasilionienė