Lauko klasės diena

 

Spalio mėnesį pradinukai prisijungė prie pasaulinio judėjimo „Lauko klasės diena“. Veiklų metu vaikai atliko įvairias užduotis: stebėjo, ieškojo, atpažino, tyrinėjo, apibendrino duomenis.

Pirmokai mokyklos teritorijoje skaičiavo medžius. Ieškojo nukritusių medžių lapų. Pagal formą, dydį atpažino medžių lapus. Kūrė kompozicijas iš rudens lapų. Tyrinėjo, kaip rudeninius lapus, šakeles ir akmenukus galima panaudoti kūrybiškai.

Antrokai prisiminė medžio dalis. Nurodė medžio, krūmo, žolės požymius. Išsiaiškino, kuo svarbios augalui jo dalys. Mokyklos kieme ieškojo ir atpažino medžius, krūmus ir žoles.

3c klasės mokiniai tyrinėjo, iš kokio popieriaus sulankstytas lėktuvėlis skrenda toliau. Išsiaiškino, ar vėjas turi įtakos nuskridimo trajektorijai ir atstumui.

4a klasės mokiniai tyrinėjo, kokie tiltai yra Biržuose. Mokiniai matavo, lygino tiltus, nurodė jų panašumus ir skirtumus.

4c klasės mokiniai Biržų regioniniame parke ieškojo grybų. Tyrinėjo rastų grybų spalvą, kvapą, nustatė, kur auga, kaip atrodo.

Mokydamiesi gamtoje vaikai labiau įsitraukia į ugdymo procesą. Mokymasis lauke žadina mokinių motyvaciją, pasitikėjimą savimi, smalsumą, kuria geresnius tarpusavio santykius, stiprina sveikatą, gerina nuotaiką.

TŪM komandos narė Eglė Nemanienė