Tarptautinė tolerancijos diena „Aušroje“

 

Lapkričio 16 d. minima Tarptautinė tolerancijos diena. Tolerancija – tai pakantumas kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes. Šios dienos minėjimu skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų tautybių, religijų, įsitikinimų, į skirtingos išvaizdos, į neįgaliųjų ir turinčių problemų žmonių toleranciją.

Tos dienos ryte, per 1 pamoką, 1 – 8 klasių mokiniai su mokytojais aptarė, kas yra tolerancija, kam ji reikalinga, kur yra tolerancijos ribos.

5a ir 5b klasių mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Tolerancijos žibintas“ Biržų švietimo pagalbos tarnyboje. 7a, 7b, 7c klasių mokiniai per istorijos pamoką su mokytoja Rūta Leipute diskutavo apie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės daugiakultūriškumą, toleranciją kitoms tautoms ir tikėjimams, kuris praturtino ir mūsų šiandieną. Taip pat aptarė netolerancijos padarinius istorijoje – nacių nusikaltimus prieš žmoniją, su mokiniais galvojo patarimus, kaip puoselėti toleranciją.

Lapkričio 16-osios rytą mokyklos I aukšto foje suspindo daugybė 1-8 klasių mokinių ir tėvelių gamintų tolerancijos žibintų, kurie simboliškai skleidžia šviesą ir šilumą šiuo tamsiu, niūriu ir neramiu laikotarpiu.

Dėkojame visiems, dalyvavusiems šioje iniciatyvoje!

 

 

Socialinė pedagogė Asta Kregždienė ir

sveikatos priežiūros specialistė Vita Korsakienė