Pamoka apie dirbtinį intelektą

 

Vasario 6 d. 8b klasės mokiniai dalyvavo respublikinėje atviroje nuotolinėje pamokoje, kurią organizavo Šiaulių techninio kūrybos centras „Ar DI pakeis žmogų?“. Pamokos tikslas buvo išsiaiškinti, ar DI gali pakeisti žmogų kūrybinėje veikloje bei suprasti esamą DI įtaką kūrėjams ir vartotojams.

Pamokos pradžioje mokiniai supažindinti su pagrindinėmis dirbtinio intelekto savybėmis ir jo naudojimu kasdieniame gyvenime bei kūrybos procesuose, pristatyta, kaip ši technologija jau slypi įvairiose kasdieninio gyvenimo sferose.

Svarbi pamokos dalis buvo skirta diskutuoti apie DI poveikį etikai ir jo įtaką mūsų santykiams su kuriamuoju turiniu. Mokiniai buvo skatinami mąstyti apie tai, kaip DI gali paveikti žmonių santykį su kūryba ir skatinami kritiškai vertinti dirbtinio intelekto generuojamą turinį.

Pamokos pabaigoje buvo siūloma praktinė užduotis – sukurti skaitmeninį piešinį naudojant dirbtinio intelekto įrankius.

Ši pamoka ne tik praplėtė mokinių suvokimą apie dirbtinio intelekto vaidmenį kūryboje, bet ir skatino kritinį mąstymą, diskusijas ir kūrybinę išraišką. Tikimasi, kad mokiniai geriau supras ir įvertins DI įtaką šiuolaikinėje kūrybinėje aplinkoje ir gyvenime.

 

IT ir anglų kalbos mokytoja V. Jasilionienė