7a kl. išvyka į Panevėžio mokymosi centrą

 

Kovo 18 d. 7a klasės mokiniai vyko į Panevėžio mokymosi centrą. Mokinius pasitiko šio centro karjeros specialistė Virginija Mykolaitienė. Ji septintokus supažindino su siūlomomis profesinio mokymosi galimybėmis, eksperimentinėmis mokymosi programomis, papasakojo apie pasikeitusias profesinės mokyklos aktualijas, paminėjo, kad dauguma profesijų reikalingos ypatingai geros matematinės žinios, reikalingas puikus anglų kalbos mokėjimas bei informacinių technologijų išmanymas.

Po mokymosi galimybių pristatymo karjeros specialistė pakvietė mokinius pasivaikščioti po Panevėžio mokymo centro statybos sektorių bei apsilankyti paslaugų ir inžinerijos skyriuje, kur mokiniams buvo pristatytos įvairios profesijos, parodytos mokymo bazės, darbo priemonės.

Mokiniai susipažino su elektriko, staliaus, mechaniko, santechniko, apdailininko, kirpėjų, kosmetikų, masažuotojų, visažistų ir kitomis mokymosi programomis bei jų darbo aplinkomis. Septintokai išgirdo, kad profesinis mokymasis suteikia ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių, reikalingų sėkmingai įsilieti į darbo rinką.

 

Karjeros specialistė Alma Urbienė