Išvyka į STEAM centrą

 

7c klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės S. Galvelytės ir fizikos mokytojos E. Kulbienės, lankėsi Panevėžio STEAM centre.

Išvykos metu mokiniai dalyvavo dviejose edukacinėse pamokose. Pirmojoje – „Aqua detektyvai“ – veiklos dalyviai gavo skirtingų, jiems nežinomų gamtinių vandens telkinių mėginius ir atliko jų biologinį, cheminį, spektrometrinį tyrimus. Tyrimo rezultatus fiksavo, lygino su kitų veiklos dalyvių rezultatais ir juos analizavo. Remdamiesi vandens apytakos gamtoje reiškiniu, teorine medžiaga, savo bei kitų veiklos dalyvių tyrimo rezultatais, nustatė, kokio telkinio vandenį tyrinėjo. Diskutavo apie vandens taršą ir asmeninę atsakomybę, tausojant vandens išteklius.

Antrojoje – „Kodėl vanduo neužšąla prie nulio“ – sužinojo, kodėl svarbu tinkamai vartoti matavimo vienetus. Veiklos dalyviai susipažino su skirtingais temperatūros matavimo būdais. Mokiniai išbandė ,,Flir“ termovizorius bei tradicinius elektroninius termometrus. Jie pažino skirtingas temperatūros matavimo skales, susipažino su jų atsiradimo istorija ir sužinojo, kaip jas apskaičiuoti. Stebėjo, kaip kūnų šiluma tiesiogiai veikia šilumai jautrias plokštes. Atliko bandymus su skirtingų temperatūrų skysčiais ir kūnais.

Edukacijų metu septintokai ne tik įgijo naujų žinių, bet ir tobulino praktinio darbo įgūdžius laboratorijose.

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGenerationEU lėšomis. „Tūkstantmečio mokyklų“ programą įgyvendina Europos socialinio fondo agentūra.

 

7 c klasės klasės vadovė ir biologijos-chemijos mokytoja S. Galvelytė