Informacinių įgūdžių pamoka „Lobių paieška bibliotekoje“

 

Spalio 3 d. 5a, 5b ir 5c klasės mokiniai per lietuvių kalbos pamokas lankėsi mokyklos bibliotekoje. Bibliotekos darbuotojos A. Urbienė, D.Šinkevičienė ir mokytoja Ž. Klungienė vedė jiems informacinių įgūdžių pamoką „Lobių paieška bibliotekoje“.

Pamokos pradžioje mokiniai prisiminė elgesio bibliotekoje taisykles ir vieningai nusprendė, kad lobis bibliotekoje – tai knygos. Toliau A. Urbienė paaiškino, pagal kokią sistemą knygos bibliotekoje tvarkingai grupuojamos, kaip reikėtų jų ieškoti. Ji išmokė vaikus taisyklingai užrašyti literatūros šaltinį.

Antrojoje pamokos dalyje bibliotekininkė vaikams aprodė gyvai bibliotekos fondus. Ž. Klungienė pristatė lietuvių kalbos žodynus, kuriais mokiniai gali naudotis mokydamiesi gimtosios kalbos. D. Šinkevičienė pateikė praktines užduotis. Mokiniai žaisdami pakartojo abėcėlę ir turėjo išsirinkti knygą pagal savo vardo raidę ir savarankiškai užrašyti tos knygos metriką.

Apmąstydami savo patirtį bibliotekoje, penktokai sakė, kad šią pamoką sužinojo ir išmoko naujų dalykų: pamatė naujų knygų, pasimokė jų ieškoti, taisyklingai užrašyti šaltinį. Kai kurie panoro perskaityti sudominusią knygą.

 

Lietuvių ir literatūros mokytoja Žydrūnė Klungienė