Edukacinis užsiėmimas Biržų rajono savivaldybės J. Bielinio viešojoje bibliotekoje

 

Lapkričio 21d. 3b klasės mokiniai lankėsi Biržų rajono savivaldybės J. Bielinio viešojoje bibliotekos vaikų literatūros skyriuje, kur dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Pasakų mitologinės būtybės“. Edukaciją vedė nuostabiosios vaikų skyriaus bibliotekininkės Aušrelė ir Dalia. Jos įdomiai ir vaizdingai mokiniams pristatė pagrindines pasakų mitines būtybes: velnią, raganą, aitvarą, laumę, milžiną. Mokiniai turėjo ne tik išmąstyti atsakymus į klausimus, bet ir spėjo mįsles, dalyvavo pasakos sekime, sužinojo, kiek ir kokių pavadinimų turi velnias, kokias jis turi galias, dainavo laumių sutartinę, tapojo milžino kojomis, netgi išbandė raganų magiškus burtus. Užtvirtinant įgytas žinias ir patirtis, atliko kūrybinę užduotį – iš pateiktų dalių kūrė savo mitinę būtybę. Kūrybinius sumanymus visiems pavyko atlikti puikiai, savaip perteikiant idėjas.

Grįžę į mokyklą tęsėme pradėtą veiklą. Kiekvieno sukurta mitinė būtybė įgavo vardą ir dalyvavo klasėje skaitytos Vytauto V. Lansbergio „Pasakos apie obuolį Antaną ir Šalną“ tęsinyje: apsigyveno su obuoliu Antanu po samanomis.

Ši edukacinė programa mokiniams leido labiau pažinti lietuvių ir pasaulio pasakų mitines būtybes. Užsiėmimo metu mokiniai turėjo galimybę dalyvauti ne tik pažintiniame, bet ir kūrybiniame procese, papildė bendrojo ugdymo programoje įgytas etnokultūros žinias, lavino kūrybiškumą, skatino domėjimąsi savo kultūra, ugdėsi toleranciją.

 

3b klasės mokytoja D. Petrulienė