Susitikimas su rašytoju Mariumi Marcinkevičiumi ir iliustruotoja Lina Itagaki

 

Kovo 25d. 4a ir 4c kl. mokiniai vyko į Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešąją biblioteką , kur dalyvavo susitikime su rašytoju Mariumi Marcinkevičiumi ir iliustruotoja Lina Itagaki. Kūrėjai pristatė dvi knygas: „Superbobutės“ ir naujausią grafinį romaną vaikams apie partizanus „Mergaitė su šautuvu“.

Mokiniai nuotaikingai reagavo į Linos su Mariumi skaidrėmis iliustruotą pasakojimą apie pirmąją jų išleistą knygą „Superbobutės“. Trumpų ištraukėlių skaitymas mažiesiems sukėlė juoką. Kai išėjo pirmoji „Superbobučių“ knyga, vaikams ji labai patiko ir jie rašytojo prašė tęsinio. Taip gimė antroji nuotykių dalis. Tačiau mokiniams ne visos paslaptys buvo atskleistos, daug jų liko knygose.

Ketvirtokai įdėmiai klausėsi pasakojimų apie romaną „Mergaitė su šautuvu“, kuris dalyvauja Metų knygos rinkimuose. Vaikai buvo pakviesti pasiklausyti išskirtinės istorijos apie mergaitę Magdę, kuriai tenka išgyventi neramius laikus: šeimos tremtį į Sibirą, išgyvenimo pamokas be savo artimųjų, tapimą partizanų būrio nare. Šis pasakojimas parašytas remiantis gyvais pasakojimais.

Renginio metu M. Marcinkevičius ir L. Itagaki surengė kūrybines užduotis. Mokiniai vardino išgyvenimo gamtoje daiktus bei atliko praktinę užduotį: turėjo kuo greičiau sulankstyti miegmaišį.

Mažieji galėjo tiesiogiai užduoti klausimų. Šia proga vaikai puikiai pasinaudojo ir nuolat pateikė pačių įvairiausių klausimų.

Renginys buvo įtraukiantis, labai šiltas ir jaukus.

Ačiū bibliotekininkėms už kvietimą jame dalyvauti.