Akcija ,,Ieškome talentų“ „Aušroje“

 

Mokyklos bendruomenė vykdo ilgalaikį projektą ,,Mes iš ,,Aušros“. Įvairiuose renginiuose, susitikimuose, sugrįžimuose buvę mokyklos mokiniai pasakoja savo sėkmės istorijas, dalijasi patirtimi, bendrauja papildydami ugdymo karjerai veiklas. Mokyklos Įvaizdžio kūrimo grupei kilo mintis-klausimas: ar mokiniai pažįsta mokyklos bendraamžius, kurie ugdosi įvairius talentus- piešia arba muzikuoja, įvaldę šokio meną, mėgsta keliauti, sportuoja ir pasiekia puikių rezultatų, sėkmingai savanoriauja, yra aktyvūs skaitytojai, bibliotekų lankytojai ar turi kitų-nepaminėtų-talentų. Todėl ir sumanyta skelbti akciją ,,Ieškome talentų“.

Šaunios merginos Gustė, Tėja, Liepa, Lukrecija ir Meira iš 8a klasės ėmėsi akcijos pristatymo mokykloje: paruošė plakatą, aplankė kiekvieną klasę ir pristatė akcijos idėjas, poilsio zonoje per pertraukas skambant muzikai susitiko su bendraamžiais, skatino prisistatyti ir dalyvauti akcijoje.

Merginos prisimena, kad buvo nedrąsu susitikti su mokiniais klasėse, bet jaudulį nugalėjo vaikų linksmi veidai, susidomėjimas. Tiesiog buvo linksma dalyvauti išskirtinėje, netradicinėje veikloje. Poilsio zonoje netikėtai susirinko daug vaikų-klausėsi muzikos, bendravo. Ir dar – mokykloje merginos mokosi paskutinius metus, todėl įvertino šią patirtį kaip galimybę tobulėti.

Taigi vyksta rimta talentų paieška. Mokyklos interneto svetainėje kursime virtualią ,,Talentų galeriją“. Birželio mėnesį visi susitiksime ,,Talentų vakare“.

 

Akciją globoja mokytojos Jūratė Laisvūnė, Alvyda, Eglė N., Danutė, Rosita