Pažinkime profesijas

 

Rugsėjo 29 d. 2a klasės mokiniai vyko į Biržų krašto muziejuje ,,Sėla“ ir ten aplankė parodą ,,Istorija, kuria gera dalintis“ , skirtą ,,Biržų duonos“ kepyklos 70-mečiui.

Vaikai išgirdo duonos kepyklos atsiradimo istoriją, pamatė, kiek daug įvairių kepinių kepa kepykla, kurių visų dar ir neteko paragauti. O iš ko jie gaminami? Mokiniai išvydo didžiulį tešlos minkymo kubilą, kuriame krūvelėmis pūpsojo įvairių rūšių miltai. Juos sudomino ir istorinė duonos lazdelių gaminimo mašina, kuri priminė didžiulę mėsmalę. Mokiniai liko sužavėti saldžiuoju ,,Biržų duonos“ maketu, kuris sukurtas iš kepykloje gaminamos produkcijos. Jame pamatė ,,pastatytą“ kepyklą, saulės elektrinę, mašinas, mažus bičių avilius, tvenkinį. Žiūrėdami kepykloje dirbančių žmonių nuotraukas, antrolai bandė atspėti, kokius darbus ir kurių profesijų žmonės dirba. Vaikai gyrėsi, kad ir jų močiutės, mamytės namuose kepa duoną, pyragus.

Ir norėdami bent mažiausia dalimi prisidėti prie šios ,,Biržų duonos“ kepyklos istorijos, kiekvienas kūrė – piešė, aprašė savo svajonių kepinį, tikėdamiesi, kad kepykla jį iškeps.

2a klasės mokytoja Birutė Skaparienė