Projektas „Skaitmeninė įvairovės literatūros biblioteka Lietuvos mokykloms“

 

Baigėsi „Mokyklų tobulinimo centro“ ir jo įgyvendinamų programų „Vaikų žemė“ bei „Renkuosi mokyti!“ vykdomo nacionalinio projekto „Skaitmeninė įvairovės literatūros biblioteka Lietuvos mokykloms“ pirmoji mokyklų atranka. Džiaugiamės ir skubame pasidalinti, jog mūsų mokykla gavo pakvietimą dalyvauti šiame projekte.

Projekto mokyklos turės galimybę nemokamai naudotis internetine biblioteka, kurioje bus talpinamos įvairių žanrų knygos (ar jų ištraukos) vaikams ir paaugliams, paliečiančios įvairovės ir žmogaus teisių temas. Kiekvienai knygai bus parengtos mokymo medžiagos, kurias mokytojai galės naudoti dėstydami įvairius mokymo dalykus – literatūrą, istoriją, etiką, geografiją (ar vesdami integruotas pamokas). Projekto mokyklos ne tik turės galimybę naudotis bibliotekos turiniu, bet taip pat mokytojams bus organizuojami mokymai pagal specialiai parengtą mokytojų profesinio tobulinimo programą. Mokymų metu pedagogai susipažins su bibliotekos ištekliais ir jų taikymu pamokose, žmogaus teisių edukacija, integruotų pamokų organizavimu ir minėtų kompetencijų ugdymu.

Projekto vykdytojai – VšĮ „Mokyklų tobulinimo centras“ įgyvendinamų programų „Renkuosi mokyti!“ ir „Vaikų žemė“ dalyviai ir edukatoriai, daugelį metų veikiantis švietimo ir kultūros srityse. Knygų atranką atlieka ir mokymo medžiagas rengia pedagogų, vaikų literatūros ir žmogaus teisių specialistų komanda. Projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis.