Pažintis su projekto ,,Stipresnė AŠ“ veiklomis ,,Aušros“ pagrindinėje mokykloje

 

Kovo 1 dieną Biržų ,,Aušros“ pagrindinėje mokykloje vyko renginys ,,Stipresnė Aš“ 7-8 klasių merginoms. Tai nacionalinis merginų fizinio aktyvumo ir savirealizacijos sporte skatinimo projektas. Jo tikslas: moksliškai patvirtintais ir veiksmingais metodais motyvuoti mokyklinio amžiaus merginas pozityviai keisti požiūrį į savo kūną, įtraukti į nemokamas ir laisvai prieinamas fizines veiklas, motyvuoti siekti gilesnio įsitraukimo į sportą per krepšinio treniruotes bei ieškoti savirealizacijos galimybių krepšinio sporto šakoje sekant Lietuvos moterų krepšinio lygos profesionalių žaidėjų pavyzdžiais.

Projekto veiklas mokykloje pristatė buvę mokyklos mokiniai – Mindaugas Balčiūnas ir Vaiva Balčiūnienė. Mokyklos bendruomenei tai svarbus susitikimas, nes pratęsta vykdomo ilgalaikio projekto ,,Mes iš ,,Aušros“ idėja: sugrįžta buvę mokiniai ir pasakoja apie savo sėkmes mokiniams. Smagu, kad į susitikimą atvyko buvusi Mindaugo auklėtoja, mero pavaduotoja A. Garšvaitė, projekto dalyvius sveikino administracijos direktorė I. Varzienė.

Projekto tikslus, sumanymus, veiklas ir nuotolinę sporto platformąwww.stipresneas.lt pristatė projekto moderatorius, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Aktų salėje 7-8 klasių merginos klausėsi paskaitos ,,Aktyvi. Sveika. Laiminga“. Ją skaitė Lietuvos sporto universiteto Fizinio ir socialinio ugdymo katedros lektorė, dr. Vaiva Balčiūnienė (apgynusi daktaro disertaciją ,, Studentų kūno vaizdas ir edukacinės jo koregavimo galimybės“ ir įgijusi socialinių mokslų edukologijos krypties daktaro laipsnį).

Po paskaitos sporto salėje vyko krepšinio treniruotė, kurią vedė Biržų kūno kultūros ir sporto centro trenerė M. Kregždytė.

Susitikimas – įdomių žinių, svarbios motyvacijos merginoms, savivertės ir sveikos gyvensenos pamoka.

 

Fizinio ugdymo mokytoja L.Kėželienė